?

Blødning ved eggløsning?

Kvinne 21 . 09 Desember 2019
Spørsmål

Hei! Jeg har i rundt fire måneder nå opplevd at jeg har blødninger i et par dager rundt eggløsningen min. Blødningene som kommer er mye svakere enn ved vanlig menstruasjon, og fargen på blodet er litt mørkere. Dette startet etter at jeg begynte å trene relativt mye (oftest løping) i september, og så har det gjentatt seg i tre av fire sykluser. Er det slik at dette er noe en bør gå til legen med, eller kan det bortforklares med eksamensstress? Er det en reell fare for at dette er livmorhalskreft?

Kvinne (21)
Fagperson svarer
Hei,
 
det du beskriver ligner helt en midtsyklisk blødning. Typisk for en slik blødning er et helt gjentakende mønster koblet til tidspunkt for eggløsning, at det er mindre blod og at det er kortere varighet enn en menstruasjon (maks 2 dager, og oftest bare "spotting"). Det skyldes små endringer i hormonnivå ved eggløsning. Det er ikke usannsynlig at stress og økt trening kan ha påvirket hormonene dine litt slik at du opplever dette fenomenet akkurat nå og ikke før.
 
Sjansen for at dette kan være noe annet er nok svært lave, men en kan aldri utelukke celleforandringer eller underlivsinfeksjoner helt som en årsak uten å undersøke. Det vil ikke være feil å ta denne problemstillingen med til din lege dersom du vil være sikker nå når du opplever en småblødning i menstruasjonssyklus du ikke har hatt tidligere. 
 
 

-SiO legen

Finner du ikke det du leter etter?